Dogadjaj

Onlajn konferencija „Učešće građana u odlučivanju u oblasti životne sredine i informisanje u vanrednim situacijama“

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje u četvrtak, 14. oktobra 2021. godine, sa početkom u 10 časova onlajn konferenciju „Učešće građana u odlučivanju u oblasti životne sredine i informisanje u vanrednim situacijama“. Skup se održava u okviru Evropske nedelje lokalne demokratije, a biće realizovan putem Zoom platforme. 

Evropska nedelja lokalne demokratije (ENLD) je godišnji evropski događaj, u okviru koga lokalne vlasti iz svih 47 država članica Saveta Evrope (i šire) organizuju javne događaje kako bi se sastali sa svojim građanima i angažovali ih u rešavanju aktuelnih pitanja. Ove godine, tema ENLD je Zaštita životne sredine: lokalne zajednice preduzimaju mere i u okviru ove teme, SKGO organizuje aktivnost posvećenu temi ENLD. Cilj konferencije je prezentacija Metodologije o ispitivanju zadovoljstva korisnika komunalnim uslugama i iskustva sa lokalnog nivoa, koja je razvijena u okviru programa “Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“ koji je finansiran od strane Vlade Švedske, a koji sprovodi SKGO u saradnji sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona (SALAR). Drugi deo konferencije biće posvećen načinu informisanja građana u vanrednim situacijama – primeri sa lokalnog nivoa.

Registraciju za učešće na konferenciji moguće je izvršiti putem sledećeg linka: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_NBoaDwAvSymUQilgTIq4Cg 

Rok za prijavu je najkasnije do srede, 13. oktobra 2021. godine.

Pozivno pismo.pdf

Agenda ENLD_14.10.2021.pdf