Mreža poverenika

  • Štampaj

U cilju što čvršće saradnje i pravovremenog informisanja Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) pokrenula je početkom 2007. godine inicijativu da svaki grad i opština u Srbiji imenuje po jednu osobu koja bi obavljala poslove lokalnog poverenika. Shodno tome, SKGO se obratila gradonačelnicima / predsednicima opština da delegiraju osobu koja će biti spona između SKGO-a i grada/opštine.

Lokalni poverenik/poverenica je zaposleni/zaposlena u jedinici lokalne samouprave čija je uloga da u svojstvu oficira/oficirke za vezu obavlja koordinaciju i komunikaciјu izmedju SKGO-a i grada/opštine.

Mreža trenutno ima 160 članova koji imaju ulogu da obavljaju komunikaciju i koordinaciju između svog grada/opštine i SKGO (Mreža lokalnih poverenika trenutno pokriva 98% ukupne lokalne samouprave u Srbiji). Cilj je da SKGO u što kraćem periodu dobije poverenike u svim gradovima i opštinama u Srbiji.

 

 

 

Mreža je vremenom postala instrument za efikasno koordiniranje jedinicama lokalne samouprave i jedno od retkih oruđa u našoj zemlji koje je sposobno da u kratkom periodu odgovori na složene zahteve koje nam nameće reforma lokalne samouprave i proces pridruživanja Evropskoj uniji.


Formular za imenovanje lokalnog poverenika Stalne konferencije gradova i opština (DOC)