ladder_ban.jpg
150x100.jpg
klubGO_baner.png
nalas_logo.png

Najtransparentnijim lokalnim samoupravama Evropski pokret dodelio nagrade

  • Štampaj
ep_transprentno.JPG

Evropski pokret dodelio je nagrade za najtransparentnije lokalne administracije u 2012. godini. Niška Gradska opština Pantelej dobila je nagradu za najbolju praksu u partnerstvu između lokalne administracije i civilnog društva, a Grad Vranje za transparentan rad lokalne administracije. SKGO je dobila Povelju za razvoj lokalne samouprave.

Na svečanoj konferenciji koja je održana 7. juna u Nišu, Evropski pokret dodelio je nagrade najtransparentnijim lokalnim administracijama na jugoistoku Srbije. U kategoriji "Najtransparentnija lokalna administracija" nagrađen je Grad Vranje, a Gradska opština Pantelej zauzela je prvo mesto u kategoriji "Najbolja praksa u partnerstvu između lokalne administracije i organizacija civilnog društva". Cilj takmičenja je ispitivanje koliko opštine idu u korak s vremenom, i sa načinom funkcionisanja lokalnih samouprava razvijenih zapadnih zemalja. 

Godišnje nagrade Evropskog pokreta ustanovljene su u okviru projekta "Javnost, transparentnost i partnerstvo - osnova za socijalni i regionalni razvoj", koji se realizuje u okviru programa prekogranične saradnje IPA programa sa Bugarskom. U projektu učestvuje 36 lokalnih administracija iz jugoistočne Srbije, a najbolje LS izabrane su glasanjem građana putem interneta.

Poveljom za svesrdno zalaganje i doprinos razvoju lokalne samouprave nagrađena je i Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije, ispred koje je nagradu primio Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO.

Nazad