ladder_ban.jpg
150x100.jpg
klubGO_baner.png
nalas_logo.png

Konkurs SKGO za najbolje medijske priloge "DRUGAČIJE OD DRUGIH"

  • Štampaj

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije (SKGO), u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU - Druga faza" koji finansira Vlada Švedske, i ove godine raspisala je konkurs za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi "Drugačije od drugih" koji je za novinare lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija otvoren od 1. aprila do 15. oktobra 2017. godine.

Teme konkursa su: EU integracije, zaštita životne sredine, unapređenje poslovne klime, prevencija i upravljanje vanrednim situacijama, као i rodna ravnopravnost i ljudska prava na lokalnom nivou. Raspisivanjem ovog konkursa SKGO želi da istakne važnost i ulogu lokalnih vlasti u ovim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima.

U okviru konkursa "Drugačije od drugih" biće dodeljeno ukupno pet nagrada, a autori najboljih priloga biće nagrađeni laptop računarima.

Ocenu o najboljim medijskim prilozima doneće nezavisni žiri, koji čine iskusni urednici vodećih redakcija: Nada Gogić (RTS), Suzana Trninić (TV B92), Zoran Baranac (Prva), Veselin Simonović (Blic), Ivan Cvejić (Ekspres) i Zoran Sekulić (Fonet).

Novinarske radove treba poslati Službi za informisanje Stalne konferencije gradova i opština elektronskim putem na katarina.arambasic@skgo.org i zeljko.krnetic@skgo.org.

Tekst konkursa >>>

Nazad