Vesti

Svečano potpisivanje protokola o saradnji gradova i opština sliva Zapadne Morave i sliva Kolubare

Svečano potpisivanje protokola o saradnji gradova i opština sliva Zapadne Morave i sliva Kolubare biće održano 10. februara 2017. godine, sa početkom u 12 časova, u prostorijama uprave grada Kraljeva. Ovom prilikom prisutnima će se obratiti Ana Brnabić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine, Marko Blagojević, v.d. direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO, predstavnici Sektora za vanredne situacije i Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP).

Grad Kraljevo je uz podršku Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, SKGO i UNDP, pokrenuo inicijativu za pristupanje Protokolu za saradnju gradova i opština sliva Zapadne Morave, a u cilju smanjenja rizika, brzog odgovora i oporavka nakon elementarnih nepogoda i drugih opasnosti. Nakon toga, na predlog grada Valjeva, ista inicijativa pokrenuta je i za sliv Kolubare.

Inicijative za potpisivanje protokola o saradnji, podržale su i skupštine gradova i opština iz ova dva sliva što je potvrda značaja saradnje lokalnih administracija u ovoj oblasti.

Dnevni red >>>