Vesti

Okrugli sto o finansiranju programa u oblasti sporta u lokalnoj samoupravi - Užice

Ministarstvo omladine i sporta, Stalna konferencija gradova i opština i Sportski savez Srbije, a uz podršku Švajcarske agencije za razvoj (SDC) i projekta „Institucionalna podrška SKGO - druga faza", organizuju okrugli sto "Finansiranje programa u oblasti sporta u jedinicama lokalne samouprave". Skup će biti održan 15. marta 2017. godine sa početkom u 13 časova, u Užicu, u zgradi Gradske uprave (Ulica Dimitrija Tucovića 52).

Na skupu će biti reči o novom Zakonu o sportu (Službeni glasnik RS, broj 10/16) kao i o Pravilniku o odobravanju i finansiranju programa kojim se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta (Službeni glasnik RS, broj 64/16). Takođe, učesnicima će biti predstavljen Model pravilnika o odobravanju i finansiranju programa kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u jedinici lokalne samouprave, kao i Model pravilnika o kategorizaciji sportskih organizacija, a koje su zajednički pripremili SKGO i Ministarstvo omladine i sporta.

Svim učesnicima biće podeljen Priručnik za finansiranje programa u oblasti sporta u jedinicama lokalne samouprave, koji za cilj ima pružanje odgovora na najvažnija pitanja koja se pojavljuju u praksi u vezi sa finansiranjem učesnika u sistemu sporta u jedinici lokalne samouprave.

Rok za prijavu je utorak, 14. mart, do 13 časova elektronskim putem na maja.knezevic@skgo.org .

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Maji Knežević Romčević, sekretarki Odbora SKGO za obrazovanje, kulturu, sport i omladinu, telefonom na broj 011/3223-446 ili putem elektronske pošte na navedenu adresu.

Nacrt agende >>>
Prijavni formular >>>