Vesti

Uručeni sertifikati polaznicima eObuke o upravljanju ljudskim resursima

Stalna konferencija gradova i opština, Savet Evrope i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave organizovali su 13. juna 2017, u Beogradu, svečanu dodelu sertifikata polaznicima eObuke „Upravljanje ljudskim resursima". Ova obuka je realizovana u okviru projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi", koji zajednički finansiraju Evropska unija i Savet Evrope, a sprovodi Kancelarija Saveta Evrope u saradnji sa SKGO i Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave.

Obuka je trajala 10 nedelja, 170 polaznika je pohađalo kurs, a 146 zaposlenih iz lokalnih administracija položilo je testove i dobilo sertifikat.

Obraćajući se prisutnim polaznicima eObuke, Ivan Milivojević, pomoćnik generalnog sekretara SKGO za usluge članstvu istakao je da su učesnici pokazali visok stepen učešća i zahvalio Kancelariji Saveta Evrope i Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave na saradnji u realizaciji ove obuke.

Milivojević je najavio nastavak aktivnosti u okviru projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi" i upoznao prisutne sa pozivom resornog ministarstva za akreditaciju fizičkih i pravnih lica za realizaciju programa stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave.

Ivona Simić, savetnica ministarke državne uprave i lokalne samouprave izrazila je zadovoljstvo što je ovom dodelom sertifikata povećana zajednica zaposlenih u lokalnim samoupravama koji se razumeju u upravljanje ljudskim resursima.

„Ljudski resursi su jedini obnovljivi resursi i sada moramo uložiti sve potencijale da pomognemo zaposlenima u javnom sektoru da budu efikasniji i profesionalniji", rekla je savetnica ministra i dodala da svi polaznici stečena znanja moraju prigrliti jer ih ona čine veoma konkurentnim na tržištu.

Aleksandar Jovanović, menadžer projekta „Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi" iz Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu čestitao je polaznicima obuke na dobijenim diplomama, kao i SKGO na uspešno realizovanoj obuci.

„Elektronske obuke su pionirski poduhvat koji se uspešno sprovodi i koji se pokazao kao dobar model, iako je bilo sumnje da li će zaživeti u Srbiji i na koji način", istakao je Jovanović i ukazao na značaj vrednosti koji ovaj model obuka donosi korisnicima, ali i državnom sistemu zbog efikasnosti rada i smanjenja troškova.