Vesti

Evropska nedelja mobilnosti

Stalna konferencija gradova i opština obaveštava članice da se i ove godine održava tradicionalna manifestacija „Evropska nedelja mobilnosti", u periodu od 16. do 22. septembra. Ova manifestacija ima za cilj promociju pešačenja i biciklizma kao alternativnih vidova saobraćaja, a organizuje se sa ciljem ukazivanja na potrebu smanjenja automobilskog saobraćaja u gradovima, kao značajnog uzročnika zagađenja vazduha i klimatskih promena u gradskim sredinama.

Lokalne samouprave iz Srbije već godinama aktivno učestvuju u ovoj kampanji i obeležavaju Evropsku nedelju mobilnosti raznim manifestacijama, od kojih je najpoznatija „Dan bez automobila".

Sve aktivnosti koje se dešavaju tokom Evropske nedelje mobilnosti registruju se na zvaničnom sajtu: http://www.mobilityweek.eu/ . Ukoliko želite da i vaša opština/grad ove godine obeleži Evropsku nedelju mobilnosti prikladnim aktivnostima, podsećamo vas da informacije o tome obavezno registrujete na navedenoj internet stranici. Za više informacija možete se obratiti i nacionalnom koordinatoru Evropske nedelje mobilnosti u Srbiji, Jugocikling kampanji (info@bicikl.info ).