Vesti

Konferencija povodom Evropske nedelje mobilnosti

U okviru Evropske nedelje mobilnosti, Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji, EU info centar i Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuju konferenciju „Deljenjem dobijamo više - Primeri dobre prakse i koristi koje od učešća u Evropskoj nedelji mobilnosti imaju srpski gradovi i opštine" u utorak, 19. septembra s početkom u 11:00 u EU info centru Beograd (Kralja Milana 7).

Tema pod kojom se ove godine od 16. do 22. septembra sprovodi kampanja je „Ekološka, zajednička i inteligentna mobilnost" kako bi se podstakla zajednička rešenja za održivu mobilnost i ekološki načini prevoza. Moto uz koji će akcije biti organizovane je „Deljenjem dobijamo više", kako bi se u unapređenju urbane mobilnosti lokalne vlasti podstakle na partnerstva sa javnim transportnim preduzećima, udruženjima, preduzetnicima, medijima. Sve to uz korišćenje posredničkih sistema - platformi informacionih tehnologija, kako bi rešenja bila dostupna što većem broju građana. Istovremeno, građani su pozvani da koriste dostupne zajedničke mogućnosti prevoza u gradu i međugradskom prevozu. U skladu sa tim, kako bi se javnosti približili rezultati i koristi koje srpski gradovi i opštine imaju od učešća u Evropskoj nedelji mobilnosti, a lokalne samouprave dobile šansu da vide primere dobre prakse, Delegacija EU u Srbiji, EU info centar i SKGO organizuju konferenciju „Deljenjem dobijamo više".

Rok za prijavu učešća je najkasnije do petka, 15. septembra 2017. godine na e-mail adresu: bosko.nenadovic@skgo.org ili telefonom na broj : 011/3223-446.

Nacrt agende >>>