Vesti

Planovi razvoja Kuršumlije, Petrovca na Mlavi, Sjenice, Bačkog Petrovca i Malog Zvornika

Uz stručnu podršku Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), a u okviru projekta „Podrška uspostavljanju sistema planiranja i izrada srednjoročnih planova razvoja lokalne samouprave“, koji se finansira iz bespovratnih sredstava slovačke razvojne pomoći (SlovakAid), a sprovodi posredstvom Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP), nastavljen je rad u pilot opštinama na izradi Plana razvoja za period 2020 – 2027. godina.

Tokom jula i početkom avgusta održani su sastanci tematskih radnih grupa u opštinama Kuršumlija, Petrovac na Mlavi i Sjenica. Radne grupe su na sastancima imale prilike da daju svoje mišljenje i doprinos prethodno definisanom nacrtu vizije razvoja i SWOT-a kao i da daju svoje mišljenje o definisanim problemima sa kojima se opština suočava i stepenu njihove važnosti i uzrocima. Sastanci sa istim ciljem planirani su do kraja meseca avgusta u Bačkom Petrovcu i Malom Zvorniku.

Naredni sastanci sa radnim grupama planirani su tokom septembra i oktobra meseca, a tema će biti definisanje prioritetnih ciljeva i ključnih mera za njihovo ostvarenje.