Vesti

Javni poziv zainteresovanima na participativnu izradu akcionog plana za razvoj kulturnog turizma u Baču, Sremskim Karlovcima i Irigu

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO), u saradnji sa opštinama Bač, Sremski Karlovci i Irig i u partnerstvu sa još 14 međunarodnih organizacija, dobila je podršku iz EU Programa za istraživanje i inovacije HORIZONT 2020 za projekat BeCulTOUR: Više od kulturnog turizma”, a koji se tiče unapređenja i inovativnog razvoja u oblastima: kulturnog, istorijskog, religijskog i prirodnog nasleđa i turizma u šest evropskih oblasti – među kojima je i Vojvodina, odnosno pomenute opštine.

Zajednička izrada akcionog plana za razvoj kulturnog turizma u ovim opštinama počinje inicijalnim onlajn skupom u utorak, 7. decembra 2021. godine sa početkom u 11 časova, nakon čega će, biti organizovani i jednodnevni sastanak koji će za tri lokalne zajednice biti u:

  • Irigu - u sredu, 15. decembra,
  • Sremskim Karlovcima - u četvrtak, 16. decembra, i
  • Baču - u petak, 17. decembra.

Pozivamo zainteresovane predstavnike strukovnih organizacija, lokalnih udruženja i grupa, ali i aktivnih pojedinaca iz oblasti: turizma, zaštite kulturnog, istorijskog, religijskog i prirodnog nasleđa, ugostiteljstva, preduzetništva, IT sektora itd. – da se uključe u proces izrade akcionog plana i prijave preko linka https://forms.gle/i8dH58iVt1hhHhJS7, nakon čega će dobiti sve relevantne dodatne informacije putem mejla.

Učešće u ovom procesu je dobrovoljno i bez nadoknada, pri čemu SKGO kroz projekat snosi troškove organizacije skupova uz podršku opština Bač, Sremski Karlovci i Irig, dok troškovi smeštaja i prevoza učesnika nisu predviđeni.

Više o projektu: www.becultour.eu

Kontakt: Igor Pucarević, koordinator projekta - igor.pucarevic@skgo.org

SKGO-BeCULTOUR AGENDE - onlajn skup 07.12. i jednodnevni skupovi u Bacu, Sr.Karlovcima i Irigu - 15-17.12.2021.pdf