Vesti

Radionice o izradi programa razvoja turizma i razvoja turističkog proizvoda

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u periodu od 23. marta do 27. aprila 2023. godine organizuje četiri jednodnevne regionalne radionice „Izrada programa razvoja turizma i razvoj turističkog proizvoda u JLS“. Radionice se realizuju u okviru Programa „Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu“ koji podržava Vlada Švajcarske.

Radionice su posvećene praktičnom pristupu izrade programa razvoja turizma kao osnovnog planskog dokumenta u ovoj oblasti, obradi i tumačenju relevantnih podataka - pokazatelja razvoja turizma,  kreiranju i pozicioniranju turističkih proizvoda, izboru ciljnih grupa i marketing strategija, ali i najčešćim izazovima i primerima dobre prakse iz ove oblasti. Poseban fokus biće stavljen na strategijske alate neophodne za adekvatno formulisanje ciljeva, mera i instrumenata u okviru akcionih planova razvoja turizma i turističkih proizvoda.

Termini regionalnih obuka:

Radionice su namenjene donosiocima odluka i zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave koji obavljaju poslove iz oblasti turizma, ali i drugim akterima koji učestvuju u planiranju, kreiranju, razvoju i promociji turizma i turističke ponude na lokalnom nivou.

Za sve dodatne informacije kontakt osoba je Anita Ratković (anita.ratkovic@skgo.org, 064/870-3378).

SKGO Prirucnik za razvoj turizma.pdf

Za više informacija o podršci koju Švajcarska pruža u Srbiji, posetite internet prezentaciju Ambasade Švajcarske: https://www.eda.admin.ch/belgrade.