Godišnji kalendar

јануар

Leskovac - Radionica „Procena rizika i upravljanje

U cilju kontinuirane podrške lokalnoj samoupravi za uspostavljanje modernog službeničkog sistema kroz podizanje kapaciteta lokalnih službenika i osnaživanje funkcije inspekcijskog nadzora u oblasti komunalne inspekcije, SKGO realizuje osam regionalnih radionica na temu „Procena rizika i upravljanje rizikom u komunalnoj inspekciji JLS“.

Usvajanjem Zakona o inspekcijskom nadzoru ustanovljene su određene obaveze za JLS, a jedna od važnijih jeste propisivanje „posebnih elemenata procene rizika i učestalost vršenja inspekcijskog nadzora na osnovu procene rizika iz izvorne nadležnosti JLS“. SKGO je 2018. godine u cilju pružanja normativne podrške svojim članicama pripremila „Model pravilnika o posebnim elementima procene rizika, učestalosti vršenja inspekcijskog nadzora na osnovu procene rizika i posebnim elementima plana inspekcijskog nadzora komunalne inspekcije JLS“ i instruktivni materijal pod nazivom „Metodologija za postupak određivanja posebnih elemenata procene rizika i sprovođenje postupka procene rizika komunalne inspekcije iz izvorne nadležnosti“, što će biti u fokusu planiranih regionalnih radionica.

Regionalna obuka u Leskovcu biće održana 23. januara 2020.godine, u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju (Ulica Leskovačkog odreda 6), sa početkom u 10 časova. 

Zbog ograničenih kapaciteta, moguća je prijava maksimalno tri službenika koji su inspektori.

Za prijavu zaposlenih u JLS na regionalnu radionicu, potrebno je poslati popunjeni prijavni formular iz priloga u elektronskoj verziji (popunjen MS Word dokument sa neophodnim podacima) na adresu marko.tomasevic@skgo.org, najkasnije do utorka, 21. januara 2020. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Marku Tomaševiću, programskom direktoru za sistem lokalne samouprave na mejl marko.tomasevic@skgo.org.

Ova aktivnost realizuje se u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO - treća faza“, koji podržava Vlada Švajcarske.

Agenda Radionice-Procena rizika LE.pdf

Prijavni formular za SKGO-RR inspekcije LE.doc

Niš - Radionica „Procena rizika i upravljanje

U cilju kontinuirane podrške lokalnoj samoupravi za uspostavljanje  modernog službeničkog sistema kroz podizanje kapaciteta lokalnih  službenika i osnaživanje funkcije inspekcijskog nadzora u oblasti  komunalne inspekcije, SKGO realizuje osam regionalnih radionica na temu  „Procena rizika i upravljanje rizikom u komunalnoj inspekciji JLS“.

Usvajanjem Zakona o inspekcijskom nadzoru ustanovljene su određene  obaveze za JLS, a jedna od važnijih jeste propisivanje „posebnih  elemenata procene rizika i učestalost vršenja inspekcijskog nadzora na  osnovu procene rizika iz izvorne nadležnosti JLS“. SKGO je 2018. godine u  cilju pružanja normativne podrške svojim članicama pripremila „Model  pravilnika o posebnim elementima procene rizika, učestalosti vršenja  inspekcijskog nadzora na osnovu procene rizika i posebnim elementima  plana inspekcijskog nadzora komunalne inspekcije JLS“ i instruktivni  materijal pod nazivom „Metodologija za postupak određivanja posebnih  elemenata procene rizika i sprovođenje postupka procene rizika komunalne  inspekcije iz izvorne nadležnosti“, što će biti u fokusu planiranih  regionalnih radionica.

Regionalna obuka u Nišu, 24. januara 2020. godine, u hotelu New City (Ulica. Vožda Karađorđa 12), sa početkom u 10 časova. 

Zbog ograničenih kapaciteta, moguća je prijava maksimalno tri službenika koji su inspektori.

Za prijavu zaposlenih u JLS na regionalnu radionicu, potrebno je  poslati popunjeni prijavni formular iz priloga u elektronskoj verziji  (popunjen MS Word dokument sa neophodnim podacima) na adresu marko.tomasevic@skgo.org, najkasnije do utorka, 21. januara 2020. godine.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Marku Tomaševiću, programskom direktoru za sistem lokalne samouprave na mejl marko.tomasevic@skgo.org.

Ova aktivnost realizuje se u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO - treća faza“, koji podržava Vlada Švajcarske.

Agenda Radionice-Procena rizika NIS.pdf

Prijavni formular za SKGO-RR inspekcije NI.doc