Godišnji kalendar

Jun

Info-dan - Javni poziv za podnošenje predloga projekata za uspostavljanje i unapređenje međuopštinske saradnje

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS), u okviru projekta „Podrška sprovođenju Akcionog plana Strategije reforme javne uprave – reforma lokalne samouprave 2016-2019.“, koji podržava Vlada Švajcarske, raspisalo Javni poziv za podnošenje predloga projekata za uspostavljanje i unapređenje međuopštinske saradnje ( http://mduls.gov.rs/obavestenja/javni-poziv-za-podnosenje-predloga-projekata-za-uspostavljanje-i-unapredjenje-medjuopstinske-saradnje)

Info-dana posvećenog ovom Javnom pozivu, koji će biti održan u Beogradu u Hotelu M (Bulevar oslobođenja 56A) 4. juna 2019. godine sa početkom u 11 časova. 

Učešće (do dva) predstavnika opštine ili grada moguće je prijaviti do 30. maja, elektronskom poštom na adresu: sladjana.djordjevic@mduls.gov.rs.

Poziv - Info dan Javni konkurs za prjekte MOS-04.06.2019..pdf

Dnevni red-Info dan 04.06.2019.pdf

Radionica „Kako do kvalitetnog plana po meri lokalne samouprave“

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizuje regionalnu radionicu namenjenu odeljenjima za urbanističke poslove, pod nazivom „Kako do kvalitetnog plana po meri lokalne samouprave“.

Radionica će biti održana u petak 7. juna 2019. godine, sa početkom u 10,00 časova, u Envoy conference centru (Ulica Gospodar Jevremova 47), u Beogradu.

Učešće do dva predstavnika iz lokalne samouprave moguće je prijaviti elektronskim putem na klara.danilovic@skgo.org, najkasnije do 5. juna.

Ova aktivnost će biti realizovana u okviru projekta "Institucionalna podrška SKGO - treća faza", koji podržava Vlada Švajcarske.

Pozivno pismo.pdf

Dnevni red.pdf

Osmi sastanak Mreže SKGO za GIS

Ovogodišnje okupljanje gradova i opština na temu uspostavljanja i razvoja GIS-a imaće za cilj predstavljanje najvažnijih trendova razvoja i planova svih relevantnih institucija koje se bave prostornim podacima. Svoje aktivnosti na ovom polju predstaviće resorno Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i Republički geodetski zavod.

Na sastanku Mreže biće predstavljeni primeri dobre prakse gradskog/opštinskog GIS-a, a ove godine posebno će biti stavljeni u fokus „otvoreni podaci” i njihovo korišćenje. Jedna od tema sastanka biće i predstavljanje aktivnosti na unapređenju socio-ekonomskog razvoja i privlačenju investicija putem GIS tehnologije na nivou lokalnih samouprava.

Kontakt osoba:

Igor Miščević, koordinator mreže za GIS igor.miscevic@skgo.org 

pozivno pismo i dnevni red.pdf