Vesti

Okrugli sto "Održiva urbana mobilnost u Evropi – potencijal za razvoj lokalnih samouprava u Srbiji"

Stalna konferencija gradova i opština - Savez gradova i opština Srbije, u okviru programa "Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji u procesu evropskih integracija" (finansira Kraljevina Švedska, u partnerstvu sa Asocijacijom lokalnih vlasti i regiona Švedske), a u cilju obeležavanja  Evropske nedelje mobilnosti, organizuje okrugli sto "Održiva urbana mobilnost u Evropi - potencijal za razvoj lokalnih samouprava u Srbiji".

Okrugli sto biće održan u prostorijama SKGO (Makedonska 22, 8. sprat), u utorak, 22. septembra 2015. godine sa početkom u 10 časova.

Okrugli sto biće prilika za predstavljanje dokumenta „Analiza uticaja procesa pristupanja Evropskoj uniji na lokalne samouprave u oblasti transportne politike", koji je nastao kao rezultat rada stručnjaka za oblast evropskih i nacionalnih saobraćajnih politika u okviru pomenutog Programa. Analiza ukazuje na stanje i stepen uticaja procesa usklađivanja sa pravnim tekovinama EU na lokalne samouprave u Srbiji u pregovaračkom poglavlju 14 Transportna politika. Osim toga, na okruglom stolu biće predstavljene aktuelne inicijative u oblasti održive urbane mobilnosti i bezbednosti saobraćaja, o kojima će govoriti predstavnici grada Beograda, Agencije za bezbednost saobraćaja i Jugocikling kampanje - nacionalnog koordinatora Evropske nedelje mobilnosti za Srbiju.

Za predstavnike opština i gradova u Srbiji, ovaj skup je i prilika za sticanje novih informacija o potencijalima za finansiranje projekata u oblasti saobraćaja i održivog razvoja lokalnih zajednica.  Skup je namenjen predstavnicima nadležnih gradskih/opštinskih službi za saobraćaj, urbanističko planiranje i zaštitu životne sredine. Na skup su pozvani i predstavnici državnih organa i stručne javnosti. Biće nam izuzetno zadovoljstvo ukoliko predstavnici vašeg grada/opštine/institucije prihvate poziv za učešće na ovom skupu.

Molimo vas da vaše učešće na skupu potvrdite najkasnije do petka, 18. septembra 2015. godine na adresu klara.danilovic@skgo.org ili telefonom 011/3223-446.

 Agenda >>>