Vesti

Nacionalno slušanje Dunavske strategije

Ministarstvo za evropske integracije i NVO Svet i Dunav, na inicijativu Dunavskog civilnog socijalnog foruma organizuju treće Nacionalno slušanje Dunavske strategije, koje će biti održano 12.oktobra 2018. godine sa početkom u 09:00 časova u maloj plenarnoj sali Parlamenta Narodne Skupštine Republike Srbije. 

Ovogodišnje Nacionalno slušanje se organizuje uz podršku Savezne pokrajine Nemačke, Baden Virtemberg i Fondacije Foster Evropa iz Austrije. Nacionalno slušanje se održava kao godišnji sastanak svih zainteresovanih strana - učesnika u procesu sprovođenja Dunavske strategije u Republici Srbiji. Na ovogodišnjoj u konferenciji biće sumirani dosadašnji postignuti rezultati i predstavljeni programi prekogranične i transnacionalne saradnje u kojima učestvuje Republika Srbija, a konferenciju će otvoriti Nacionalni koordinator za EUSDR u Republici Srbiji i zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije.

Zaštita životne sredine, posebno zaštita voda je prvi preduslov za razvoj turizma. Turizam kao privredna grana ove godine je u Srbiji dospela na treće mesto, a sveobuhvatno je mišljenje da je ova privredna grana ujedno i slika zemlje. Koliko se kroz projekte međunarodnog, regionalnog i lokalnog značaja doprinosi istinskom očuvanju prirodnog i kulturološkog blaga Srbije je pitanje na koje ćemo pokušati da dobijemo odgovore.

Na konferenciji će govoriti predstavnici evropskih tela za provođenje EUSDR, PAK 10, predstavnici Baden Virtemberga, Foster Evropa, predstavnici nadležnih ministarstava u Republici Srbiji (Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja), DCSF, kao i predstavnici aktivnih organizacija lokalnih udruženja građana koji učestvuju u implementaciji Dunavske strategije u Srbiji.

Linkovi na kojima se možete informisati bliže o strategiji: www.danube-region.eu - Zvanična stranica za sprovođenje EUSDR; www.danubestrategy.eu - Zvanična stranica DCSF

Zainteresovani mogu potvrditi učešće najkasnije do 10.10.2018. godine na adresu saintdanube@europe.com.

Dnevni red skupa

Kontakt osoba:

Danijela Stojković Jovanović,
Danube Civil Society Forum
NGO World and Danube
21213 Zmajevo
Srbija
Tel. +381628994807

Korisni linkovi:
http://svetidunav.blogspot.com/
https://twitter.com/https://twitter.com/TheDanubeDaily
https://www.facebook.com/groups/TheDanubeDaily/