Vesti

Radionice “Javna svojina i implikacije na rad stručnih službi JLS, JP/JKP i institucija čiji je osnivač JLS“

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO)  u sklopu Programa Exchange 5 organizuje pet radionica “Javna svojina i implikacije na rad stručnih službi JLS, JP/JKP i institucija čiji je osnivač JLS“. Radionice se organizuju za gradove i opštine koje su dobile pakete podrške u oblasti upravljanja javnom svojinom u okviru Programa. Program Exchange 5, finansira Evropska unija, a sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave u saradnji sa SKGO kao implementacionim partnerom.

Radionice su namenjene zaposlenima u lokalnim samoupravama koji rade na poslovima evidencije nepokretnosti u javnoj svojini, poslovima upisa u katastar, zaposlenima koji se bave finansijama, kao i zaposlenima u javnim preduzećima/društvima kapitala i drugim subjektima čiji je osnivač jedinica lokalne samouprave.

Tokom radionica obrađuju se i teme koje se odnose na vođenje Registra nepokretnosti u javnoj svojini, uz presek trenutnog stanja kod svake korisničke JLS koju imamo u okviru paketa podrške.

Prisutni će biti upoznati i sa modelima akata koje SKGO izrađuje za lokalne samouprave u ovoj oblasti (Model Odluke o upravljanju imovinom, Odluka o građevinskom zemljištu, Pravilnik o evidenciji nepokretnosti...), kako bi se upravljanje imovinom regulisalo na jedinstveni način.

Raspored radionica:

  • 17. septembar 2020. godine, Niš - radionica je namenjena za sledeće lokalne samouprave: Crna Trava, Babušnica, Trgovište i Bela Palanka.
  • 18.9.2020. godine, Niš – radionica je namenjena za sledeće lokalne samouprave: Gadžin Han, Rača i Svilajnac.
  • 22. septembar 2020. godine, Zlatar - radionica je namenjena za sledeće lokalne samouprave: Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Prijepolje i Nova Varoš.
  • 25. septembar 2020. godine, Šabac – radionica je namenjena za sledeće lokalne samouprave: Šabac, Mionica i Ljubovija.
  • 29. septembar 2020. godine, Vrnjačka Banja - radionica je namenjena za sledeće lokalne samouprave: Vrnjačka Banja, Trstenik i Varvarin.

Radionice će biti održane uz puno poštovanje mera u cilju sprečavanja širenja bolesti COVID-19 (ograničen broj prisutnih, održavanje socijalne distance, obavezno nošenje maski i upotrebe sredstava za dezinfekciju).

Paketi podrske - Dnevni red.docx