Vesti

Proglašeni pobednici medijskog konkursa za 2020. godinu

Osmi medijski konkurs SKGO „Drugačije od drugih“ o praksi u lokalnoj samoupravi za novinare lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija, bio je otvoren za radove pripremljene u periodu od 1. januara do 15. oktobra 2020. godine, a organizovan je u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“,  koji finansira Vlada Švedske.

U konkurenciji za nagrade bilo je 68 priloga, a odluku o pobednicima konkursa doneo je stručni žiri u sastavu: Nada Gogić, Srđan Bošković, Lana Gedošević, Vladan Samardžić i Zoran Sekulić.

Prema oceni žirija, najbolje priloge pripremili su: 

Raspisivanjem konkursa, SKGO je želela da naglasi važnost i ulogu lokalnih vlasti u navedenim oblastima, a u cilju poboljšanja kvaliteta usluga koje pružaju građanima. Želeli smo i da istaknemo važnost medijskog izveštavanja o ovim temama, podignemo svest građana ali i da pružimo podršku novinarima koji su se tokom godine bavili temama koje nisu uvek atraktivne.

Autori najboljih priloga biće nagrađeni laptop računarima.

Ove godine zbog epidemiološke situacije nismo u prilici da održimo svečanu dodelu nagrada pobednicima medijskog konkursa, ali će im one biti uručene narednih dana u prostorijama SKGO uz puno poštovanje mera zaštite.