Vesti

Godišnja Skupština SKGO od 14. do 17. decembra

U skladu sa Statutom SKGO, 48. skupština Stalne konferencije gradova i opština – Saveza gradova i opština Srbije biće održana u periodu od 14. do 17. decembra 2020. godine. Imajući u vidu epidemiološku situaciju ovogodišnji skup biće održan putem elektronskih platformi komunikacije.

Elektronska sednica Skupštine SKGO biće održana od ponedeljka, 14. decembra do srede 17. decembra 2020. godine, putem platforme za elektronske sednice tokom koje će sve članice imati priliku da razmotre i da se izjasne o predloženim odlukama i dokumentima.

Finalni događaj 48. skupštine SKGO biće održan u četvrtak, 17. decembra 2020. godine, sa početkom od 12 časova i biće emitovan putem ZOOM platforme, kao i zvaničnih Jutjub kanala i Fejsbuk strane SKGO. Osnovna tema završnog skupa biće „Potencijali i izazovi u razvoju lokalne samouprave u narednoj dekadi“. 

Ovom prilikom učesnicima će se obratiti Marija Obradović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave, Antonio Ratković, predsednik SKGO i gradonačelnik Sombora i Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO. U drugom delu skupa, biće održana panel diskusija na kojoj će pored ministarke Obradović i gospodina Ratkovića učestvovati i Saša Mogić. pomoćnik ministra državne uprave i lokalne samouprave, Frederik Valije, generalni sekretar Saveta evropskih opština i regiona, Andreas Kifer, generalni sekretar Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope i Emanuil Manolov, predsednik opštine Pavlikeni iz Bugarske, predsednik Mreže asocijacija lokalnih vlasti jugoistočne Evrope (NALAS) i predsednik Nacionalne asocijacija lokalnih samouprava Republike Bugarske (NAMRB).

SKGO će tokom skupa potpisati sporazume o saradnji sa Sportskim savezom Srbije, kao i sa Fondacijom Novak Đoković.  

Ovogodišnja Skupština SKGO organizuje se uz pomoć projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“, koji podržava Vlada Švajcarske i programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“, koji finansira Vlada Švedske.

POZIV 48. skupstina SKGO.pdf

Program - zavrsnog skupa 48 skupstina SKGO.pdf