Vesti

Sastanak “Rezultati i status partnera ENLD 2021”

U četvrtak, 25.11.2021. održan je online sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava (Svrljig, Niš, Užice, Vršac, Stari Grad, Vračar, Surdulica, Vranje, Kragujevac, Sombor i Gadžin Han), koje su učestvovale u obeležavanju ovogodišnjeg izdanja Evropske nedelje lokalni demokratije 2021.

Sastanak je bio posvećen rezultatima sprovedenih aktivnosti. Posebno je naglašena mogućnost kandidovanja za status partnera ENLD 2021. Titula „Partner Evropske nedelje lokalne demokratije“ dodeljuje se lokalnim i regionalnim vlastima i njihovim udruženjima koja su tokom ENLD preduzele najefikasnije aktivnosti u cilju održavanja lokalne demokratije. Nagrada se dodeljuje a posteriori na osnovu stvarnog učešća i izveštaja o aktivnostima od strane Biroa Kongresa. Titula „Partner Evropske nedelje lokalne demokratije 2020“ dodeljena je za 20 opština i udruženja iz Turske, Portugalije, Srbije, Ukrajine i Rumunije kao priznanje za njihovu posvećenost ELDV-u i promovisanje lokalne demokratije

Učesnici sastanka su upoznati sa idejom i kriterijuma za kandidovanje za status partnera ENLD, kao i sa procedurom registracije, aplikacionim formularom, i ostalim tehničkim detaljima.