Vesti

Skup o položaju lokalnih ombudsmana na univerzitetu Union

Pravni fakultet Univerziteta Union organizuje skup o položaju lokalnih ombudsmana u gradovima i opštinama Republike Srbije koji će biti održan u petak, 25. februara 2022. godine, u Beogradu, Bulevar maršala Tolbuhina 36, u prostorijama Fakulteta.

Na skupu će. osim predstavljanja jednog broja naučnih radova koji su fokusirani na položaj lokalnih ombudsmana, biti otvorena i debata u okviru koje će ombudsmani iz naših opština i gradova dobiti priliku da predstave iskustva iz svoje prakse. 

Među pitanjima koja će biti analizirana su položaj lokalnog ombudsmana, njegov odnos sa organima lokalne samouprave i drugim organima, karakteristike postupaka koje sprovode lokalni ombudsmani, njihove odluke i efekti odluka na praksu lokalne uprave, njihova uloga u unapređenju principa dobre uprave u lokalnoj samoupravi itd.

Tokom događaja biće predstavljen i tematski zbornik koji Fakultet objavljuje u saradnji i uz podršku Stalne konferencije gradova i opština.

Detaljnija agenda skupa i poziv za prijavljivanje na skup biće dostupni početkom februara, a događaj će, imajući u vidu epidemiološku situaciju biti organizovan u hibridnom formatu – u prostorijama Fakulteta i online, putem Zoom platforme.