Vesti

Nova serija obuka o unapređenju rada interresorne komisije u JLS

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u periodu avgust – septembar 2022. godine organizuje pet dvodnevnih akreditovanih onlajn obuka za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave na temu: „Unapređenje rada Interresorne komisije u JLS“. Sprovođenje obuke realizuje se u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“, koji podržava Vlada Švajcarske a sprovodi SKGO.

Obuka predstavnika JLS, obaviće se po akreditovanom programu u okviru Sektorskog programa kontinuiranog stručnog usavršavanja zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za 2022. godinu, koji je deo Opšteg programa obuke zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave za 2022. godinu, usvojenog od strane Vlade Republike Srbije. Polaznici će nakon pohađanja akreditovanog programa obuke „Unapređenje rada Interresorne komisije u JLS“ dobiti sertifikat o uspešno završenoj obuci.  

Cilj obuke je jačanje kompetencija članova Interresorne komisije i drugih zaposlenih u JLS koji su zaduženi za planiranje, sprovođenje, finansiranje i praćenje usluga i mera obrazovne, zdravstvene i socijalne podrške deci i učenicima, kao i unapređenje lokalnih mehanizama za pružanje dodatne podrške deci, učenicima i odraslima.

Obuka je namenjena funkcionerima, rukovodiocima i zaposlenima u jedinicama lokalne samouprave i gradskim opštinama, koji rade na poslovima obrazovanja, socijalne zaštite i zdravlja i članovima (stalnim i povremenim) i koordinatorima Interresornih komisija.  Molimo Vas da ovo obaveštenje prosledite kolegama iz Interresornih komisija i drugim zainteresovanim kolegama.

Prve tri dvodnevne onlajn obuke – vebinari, održaće se:

- u četvrtak i petak, 11-12. avgusta 2022. godine; link za prijavu je: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMlde2orDwiGNGXutzItw6utQSrkVQsaZSt 

- u ponedeljak i utorak, 15-16. avgusta 2022. godine; link za prijavu je: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZ0pduGhrTgjGNylkonp4z1zUjHgNQze_Z6q  

- u četvrtak i petak, 18-19. avgusta 2022. godine; link za prijavu je: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZcpc-6gqzwtHteOnl5JADmZq3dtVwpEVlK4

u utorak i sredu, 30-31. avgusta 2022. godine; link za prijavu jeе: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZ0kce6oqTsoEtYEJc5dobScpZXOvT1REeYq

u ponedeljak i utorak, 5-6. septembra 2022. godine; link za prijavu je: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZcsc-mtqTwjHteXa_DIz7eP0LB0xPcCp8jj.

Obuka u svakom od naznačenih termina počinje u 10:00 časova, u skladu sa nacrtom agende.

Agenda - Unapređenje rada IRK u JLS.docx

Za sve dodatne informacije možete se obratiti  g-đi Mirjani Komnenović, savetnici za socijalnu zaštitu SKGO, telefonskim putem na broj: 064/870-3327.