Vesti

Započinje serija vebinara o finansiranju usluga socijalne zaštite na lokalu

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) u periodu avgust – septembar 2022. godine organizuje tri dvodnevne akreditovane onlajn obuke za zaposlene u jedinicama lokalne samouprave na temu: „Finansiranje usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou“. Obuke realizujemo u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“, koji podržava Vlada Švajcarske a sprovodi SKGO.

Cilј obuke je jačanje kapaciteta zaposlenih u JLS zaduženih za poslove socijalne zaštite i drugih zaposlenih u jedinici lokalne samouprave koji su angažovani na poslovima vezanim za sprovođenje socijalne politike (član veća, službenik za javne nabavke i dr), u pogledu primene principa dobre uprave u radu lokalne samouprave u oblasti socijalne zaštite u skladu sa prioritetima nacionalnih strateških dokumenata, kao i obavezama koje proističu iz primene Poglavlјa 19 i 23. Ova podrška treba da doprinese unapređenju održivosti usluga socijalne zaštite na lokalnom nivou uz efikasno korišćenje sredstava iz budžeta JLS i namenskih sredstava. Takođe, biće unapređeni kapaciteti JLS za obezbeđivanje usluga socijalne zaštite putem javne nabavke.

Termini onlajn obuka – vebinara, su prema sledećem rasporedu:

Obuka u svakom od naznačenih termina počinje u 10:00 časova.

Agenda obuke

Uputstvo - priprema učesnika za obuku

Prilikom registracije učesnika, neophodno je popuniti polјa traženim informacijama. S obzirom na to da je broj mesta ograničen, SKGO zadržava pravo da u slučaju većeg interesovanja i broja prijava odobri ravnomerno prisustvo predstavnika JLS, o čemu će svi prijavlјeni biti blagovremeno obavešteni.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti g-đi Mirjani Komnenović, savetnici za socijalnu zaštitu SKGO, telefonskim putem na broj: 064/870-3327.