Vesti

MDULS objavio javni poziv za podnošenje predloga projekata za primenu funkcionalno-organizacionih modela u JLS

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) u okviru projekta „Lokalna samouprava za 21. vek”, koji podržava Vlada Švajcarske, raspisuje javni poziv za podnošenje predloga projekata za primenu funkcionalno-organizacionih modela u jedinicama lokalne samouprave u Republici Srbiji

MDULS realizuje projekat „Lokalna samouprava za 21. vek”, koji podržava Vlada Švajcarske. Jedan od projektnih zadataka je „Primena funkcionalnih organizacionih modela u jedinicama lokalne samouprave u Republici Srbiji”. Aktivnosti na ovom projektu su deo podrške Ministarstva reformi javne uprave, kroz unapređenje organizovanja i poslovanja odabranih jedinica lokalne samouprave (JLS),  a time i nivoa usluga za građane i privatni sektor. Aktivnosti u okviru ovog projektnog zadatka će za rezultat imati reorganizaciju gradskih i opštinskih uprava, u skladu sa objektivnim potrebama i optimalnim funkcionalno-organizacionim modelima.

U okviru Projekta „Lokalna samouprava za 21. vek” je uspostavljen Fond za funkcionalno-organizacione modele u okviru koga se raspisuje Javni poziv za podnošenje predloga projekata za primenu funkcionalno-organizacionih modela u jedinicama lokalne samouprave u Republici Srbiji.

Javni poziv je ograničen na projekte sledećih lokalnih samouprava u kojima je sprovedena funkcionalna analiza: Gornji Milanovac, Kraljevo, Loznica, Leskovac, Požarevac, Paraćin, Inđija, Bačka Topola, Lebane, Raška, Krupanj, Surdulica i Mali Zvornik.

Više informacija >>>