Vesti

Održana radionica o razvoju turizma i turističkih proizvoda

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) organizovala je u četvrtak, 23. marta 2023. godine prvu regionalnu radionicu na temu "Izrada programa razvoja turizma i razvoj turističkih proizvoda". Događaj je organizovan u Kragujevcu, a prisutnim učesnicima se u uvodnom delu obratila i Dunja Đenić, v.d. pomoćnika ministra turizma I omladine ističući značaj izrade planskih dokumenata na lokalnom nivou u skladu sa strateškim okvirom, ali i neophodnost podrške donosioca odluka u tom procesu.

Radionica je bila posvećena praktičnom pristupu izrade programa razvoja turizma, obradi i tumačenju pokazatelja razvoja turizma, kreiranju i pozicioniranju turističkih proizvoda, izboru ciljnih grupa i marketing strategija, ali i najčešćim izazovima i primerima dobre prakse iz ove oblasti.

Takođe, fokus je bio usmeren I na smernicama za adekvatno formulisanje ciljeva, mera i instrumenata u okviru akcionih planova razvoja turizma i turističkih proizvoda.

Odziv učesnika je premašio očekivanja, što govori o značaju teme ali I o daljoj neophodnosti podrške JLS održivom planskom pristupu sektoru turizma. Skupu je prisustvovalo 43 učesnika, predstavnika 22 JLS.

Naredna regionalna radionica planirana je za 20. april u Nišu.

Ova aktivnost realizovana je u okviru Programa “Partnerstvo za dobru lokalnu samoupravu” koji podržava Vlada Švajcarske.

Za više informacija o podršci koju Švajcarska pruža u Srbiji, posetite internet prezentaciju Ambasade Švajcarske: https://www.eda.admin.ch/belgrade.