Vesti

Sekretari skupština lokalnih samouprava na trodnevnom sastanku u Nišu

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) organizuje III sastanak Mreže sekretara skupština gradova, opština i gradskih opština. Svečano otvaranje biće održano u Oficirskom domu u Nišu, 26. aprila 2023. godine, sa početkom u 17 časova.

Ovaj trodnevni skup SKGO organizuje uz podršku Skupštine grada Niša, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC). Planirano je da se na svečanom otvaranju sekretarima lokalnih skupština iz cele Republike Srbije obrate i ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, direktor Švajcarske kancelarije za saradnju u Srbiji Rihard Koli i stalni predstavnik UNDP u Srbiji Jakup Beriš, dok će u ime grada domaćina učesnike pozdraviti predsednik Skupštine grada Niša dr Boban Džunić.

Na skupu će biti obrađene teme od značaja za rad lokalnih skupština, kao i uopšte za lokalnu samoupravu u Republici Srbiji: standardizovanje akata lokalnih skupština kroz izradu njihovih modela, javnost rada, rodna ravnopravnost i nadležnost lokalnih skupština prema Zakonu o policiji.

Nacrt programa