Vesti

Delegacija SKGO posetila grad Novi Pazar

Delegacija Stalne konferencije gradova i opština (SKGO), predvođena generalnim sekretarom organizacije Nikolom Tarbukom, posetila je grad Novi Pazar i održala sastanak sa gradonačelnikom Nihatom Biševcom na temu mogućnosti novih oblicika saradnje u narednom periodu.  Na sastanku je istaknuto da je Novi Pazar primer dobre prakse i pouzdan partner SKGO.

„Reč je o tradicionlnim prijateljima i partnerima Novog Pazara. Zajedno smo realizovali brojne važne projekte, a u tome je izuzetnu ulogu u prethodnom periodu imala i SKGO. Kroz podršku koja nam je pružena da prevaziđemo određene izazove na lokalnom nivou, ali i pozitivno utiče na kvalitet života građana Novog Pazara“, rekao je gradonačelnik Biševac nakon sastanka.

Generalni sekretar SKGO Nikola Tarbuk ocenio je da je Novi Pazar odgovorna zajednica sa jasnim ciljem da svi građani žive kvalitetnije, naglašavajući da u tom smislu, druge lokalne samouprave od Novog Pazara mogu da nauče puno toga.

„Razgovarali smo o projektima koje poslednjih godina zajedno  sprovodimo. Kao organizaciji, SKGO je jako važno da istakne da je Novi Pazar izuzetno aktivan partner u dosadašnjoj saradnji, što daje prostora za novi vid partnerstva. Danas smo fokusirani na rani razvoj dece i podršku roditeljstva iako Novi Pazar izuzetno odgovorno pristupa i drugim aktivnostima pod pokroviteljstvom SKGO, naročito u oblasti javnih nabavni i unapređenja budžeta. Brojni su planovi za naredni perod sa vašom lokalnom samoupravom jer su dosadašnji rezultati izvanredni“, rekao je Tarbuk i istakao da je Novi Pazarprimer dobre prakse kada je reč o razvoju kapaciteta na lokalnom nivou.

Tokom posete Novom Pazaru, održan je i zajednički radni sastanak predstavnika SKGO, Unicef, Međusektorskog tela za podršku roditeljstvu i rani razvoj i Saveta za javno zdravlje, gde su teme bile lokalne politike vezane za podršku roditeljima i deci, mentalno zdravlje mladih i imunizacija.