Vesti

Proglašeni pobednici nagradnog konkursa „Najbolji medijski prilog u oblasti lokalne samouprave“

Konkurs „Najbolji medijski prilog u oblasti lokalne samouprave" u organizaciji Saveta Evrope i Stalne konferencije gradova i opština završen je 15. septembra. Na sastanku održanom 4. oktobra, stručni žiri u sastavu Veselin Simonović - Blic, Biljana Vujasinović - B92, Nada Vasiljević - RTS, Ivan Cvejić - Beta i Zoran Baranac - Prva TV, doneo je odluku o pobednicima nagradnog konkursa.

U kategoriji najbolji NACIONALNI ŠTAMPANI prilog, nagrađeni su:

  1. Ivana Pavlović, tekst „Izborne varošarije", objavljen 23.6.2011. godine, u Ekonomist magazinu.
  2. Nenad Kovačević, tekst „Ušuškani u hladovini tranzicije", objavljen 7.7.2011. godine u Novom magazinu.

U kategoriji najbolji LOKALNI ŠTAMPANI prilog, nagrađeni su:

  1. Slađana Gluščević, tekst „Kako su gradovi pretvoreni u siromašna sela", objavljen 19.6.2011. godine, u dnevnom listu Dnevnik.
  2. Aleksandar Bjelogrlić, tekst „Decentralizacija između želja i stvarnosti", objavljen 1.4.2011. godine, u listu Zrenjanin.

U kategoriji najbolji NACIONALNI ELEKTRONSKI prilog, nagrađene su:

  1. Jelena Aleksić i Sandra Mandić, za serijal „Ogledalo vlasti", emitovan u periodu decembar 2010. do aprila 2011. godine, na B92 info kanalu i lokalnim TV stanicama.

U kategoriji najbolji LOKALNI ELEKTRONSKI prilog, nagrađena je:

  1. Olivera Sašek Radulović, prilog „Nisam lopov", emitovan 5. i 10.4.2011. godine na Niškoj televiziji.

Autori najboljih priloga su nagrađeni studijskom posetom Strazburu i Parizu koja će biti organizovana u periodu 14. - 18. novembar 2011. godine, i u okviru koje će imati priliku da posete 5 renomiranih medijskih kuća, kao i institucije Evropske unije sa sedištem u Strazburu.

 Nagrada za angažovanost u praćenju tema od značaja za lokalnu samoupravu

Odlukom stručnog žirija koji je imao u vidu kvalitet podnetih priloga i angažovanost autora u pokrivanju tema od značaja za rad lokalne samouprave,  ekspertskim angažmanom na izradi dela publikacije „Primeri najbolje prakse iz lokalne samouprave" za potrebe programa Saveta Evrope- Jačanje lokalne samouprave, faza 2, nagrađuju se:

  1. Marijana Avakumović, novinarka dnevnog lista Politika.
  2. Vesna Lapčić, novinarka Ekonomist magazina.
  3. Branka Dragović Savić, novinarka dnavnog lista Dnevnik.

Ceremonija dodela nagrada biće održana 25. oktobra 2011. godine, u prostorijama Medija centra (Terazije 3), sa početkom u 12 časova.

 

Medijski sponzori:

RTS B92 Blic Novinska agencija Beta PRVA Srpska televizija