Vesti

Obuke o ulozi gradova i opština u IPARD programu

Stalna konferencija gradova i opština (SKGO) tokom maja i juna 2022. godine realizuje sedam regionalnih radionica „Uloga JLS u IPARD-u“. Ova aktivnost biće realizovana u okviru projekta „Institucionalna podrška SKGO – treća faza“ koju sprovodi SKGO, uz podršku Vlade Švajcarske.

Cilj obuke je unapređenje postojećih znanja predstavnika JLS u vezi mera podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju predviđenih IPARD programom, specifičnostima pravila za realizaicju mera, potencijalnim korisnicima kao i sistemom kontrole ispunjenosti minimalnih nacionalnih standarda od strane korisnika ovih podsticaja, kao i sa iskustvima i naučnim lekcijama realizovanih poziva u okviru IPARD II programa. Posledično, steći će se preduslovi za povećanje apsorpcije sredstava IPARD programa na lokalnom nivou kroz efikasnu primenu mera IPARD programa čiji su korisnici JLS kao i kroz pružanje podrške lokalnim poljoprivrednim gazdinstvima u razumevanju specifičnosti svih raspoloživih podsticaja.

Pored akreditovanog predavača, gospođe Jelene Čubrilo Vranac, predavači će biti i predstavnici Odeljenja za upravljanje IPARD programom, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, gospođa Jasmina Miljković i gospodin Slobodan Živanović.

Raspored održavanja radionica:

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Ljiljani Jovanović, šefici Odeljenja za poljoprivredu i ruralni razvoj, putem meila Ljiljana.jovanovic@skgo.org ili na broj 064/870-3323